Tokig dag

Tok-mycket att göra idag.

Jag fick inte så mycket sömn i natt som jag misstänkte eftersom att det var fullmåne. Väckarklockan var inställd på 06.30 för att dra till bagis till 9.30 Sedan direkt hem igen för att ha andra tillfället av fem på andra kursen. Efter kursen var jag tvungen att gå o lägga mig o vila en stund, sedan var det dags för middag, kvällspromenad med ronja, och sedan lite tv (lite paus måste man ju ha). Nu har jag suttit och skrivit träningsdagbok för projekthunden, kursen skriver jag dagboken till i morgon.

Min sänglampa gick sönder igår, kanske var det ett tecken på att jag skulle sluta plugga :P Har bytt ut den nu. Sängen var dock nybäddad efter ronjas strapatser på morgonen.

Nybäddad säng :)

Nu ska jag gå o sova o sova minst 9 timmar. Har ingen projekthund i morn förrän kl 12.30
God Natt

Sängvärmare

Vaken 18,5 timmar, god natt!

Äntligen är jag färdig med träningsdagböcker från dagens kurser och träningar och planeringen och kompendium inför morgondagen. Dethär var bara en av fem fullspäckade dagar. Eftersom att jag antagligen inte hinner förbereda så mycket inför i morgon så har jag suttit och arbetat fram tills nu.

Hörde att det var fullmåne, så jag kommer ändå inte kunna somna ...

Ska i alla fall gå o lägga mig nu, har varit vaken i 18,5 timmar (ronja väckte mig halv sex i morse). Och i morgon är det en till fullspäckad dag


Ronja tigger äpple

Måste bara lägga upp dessa bilder på Ronja, sur som få för att hon inte fått sin frukost än. Den första bilden ligger hon och tigger äpple av mig, hon fick smaka en liten bit eftersom att hon inte har fått behålla de få torrfoderkulor som hon fått.

Ronja tuggade på en pinne igår under promenaden som var väldigt flisig. Jag tog bort den på en gång när jag insåg att den släppte flisor, men hon kanske hann få i sig några flisor ändå? I bästa fall så var det ngt som satt sig på tvären som gjorde att hon hostade under natten o spydde i morse. Nu ligger hon o sover.

Min säng är inte bäddad ifall att hon skulle spy igen, men jag tror inte det.

Här är i alla fall bilderna:


Ronja tigger äpple



Ronja sur, och hungrig


 Ronja trött
 


Vecka 17 so far ...

Mitt schema vecka 17 (so far)

måndag (i dag): 11.00 - projekthund, 17.00 - kurs1

tisdag: 10.45 - projekthund, 14.00 - kurs2

onsdag: 12.30 - projekthund
torsdag+fredag: ledig, i betydelsen ingen projekthund/kurs, får se hur länge det håller i sig. Får jag inte in någon projekthund så har jag alltid arbeten att göra eller träningsböcker att skriva, eller så kan jag ju planera inför kommande träningar.


Nästan allt för tidigt

Det blev inte mycket sömn i nätt. För drygt 40min sedan vaknade jag av att hunden spydde ner hela sängen. Har varit ute med henne på tomten ett tag. Nu är mamma ute o går med henne.

Inget ont som inte har ngt gott med sig. Nu får jag ett par timmar extra att plugga :)

Nästan allt för sent

Gud vilken dag! Första halvan har jag suttit och gjort kompendium till kursen som jag startar upp idag, sedan kl 15.00 hade jag kursen. Två deltagare av sex stycken kom (nackdelen med gratiskurser). Och nu ikväll har jag suttit och skrivit träningsdagbok från kursen.

I morn blir det minst lika mycket att göra. Aktiveringshund på förmiddagen, och sedan kurs på kvällen. Och däremellan träningsdagböcker och kompendium att skriva.

Nej, nu ska jag nog få lite sömn så jag orkar med morgondagen, och sparar jag inte snart måste jag byta kategori till "Allt för sena inlägg" :P

Här är bilder på ngra tussilago som växte mitt bland stenarna vid stall-parkeringen (fotat igår).





Ett litet trix

Tänkte ta bort nagelleacket igår för att det hade blivit så fult. Testade sedan att plera ner nagellackskanten och måla en vit kant (fransk manikyr) högst upp på nageln för att täcka över det nagellack som hade försvunnit. 

Vänstra nageln är omålad sedan ett par dagar tillbaka, den högra har jag fixat till.

Den vänstra nageln är omålad sedan ett par dagar tillbaka (den högra nageln såg ut på samma sätt innan).Den högra polerade jag ner lacket på så att kanten till nageln inte skulle vara så skarp. Sedan målade jag en vit kant, och ett till lager topplack. Vad tycks?


Jordgubbar från ... ica

Så har man ätit årets första jordgubbe, och den var fsktiskt riktigt god. Den kom från ... Ica i skogås :P vet faktiskt inte från vilket land. Röda o fina var de oxå, fast ngra var lite vita längst ner eller högst upp.



Ostbricka
Efter middagen blev det ostbricka med jordgubbar


Årets första gubbe


Hund hela dagen

Idag har det varit hund hela dagen för mig. Jag började redan i morse (strax efter kl 9) med att slutföra rasarbetet om den engelska cockerspanieln. Efter att ha gått ut med Ronja en liten sväng så hade jag ett planerat träningstillfälle med en pudel/shih tzu-korsning. Efter hundträningen följde jag med och köpte utställningskoppel till Caspar, som jag ska ställa ut i maj :)

Nu ska jag fortsätta kvällen med att skriva träningsdagboken till träningen i eftermiddags, och kanske planera lite inför kursen som jag ska ha på söndag. Och så ska ronja få en kvällspromenad oxå :)

April eller oktober?

Tittar man ut genom fönstret så saknar träden löv, och de löv som finns är bruna/oranga. Det är igenmulet, grått och regnar eller snöar hela tiden. Det skulle lika gärna kunna vara oktober istället för april. 

Höst eller vår?


Och som toppen på isberget (om det e rätt betäckning??) så hittade jag en påse med lussebullar i frysen, mums!

Lussebulle, mums!


Det enda tecknet på att det är vår, och inte höst, är en liten vas med årets första vitsippot som står på bordet, som mamma plockade på morgonpromenaden med Ronja.


Bruna med blommor

Det var ett par dagar sedan som jag fixade naglarna, och det är därför nagellacket har börjat försvinna i kanterna. Men jag tycker ändå det satt ganska bra med tanke på att jag inte har målat fler än ett lager med topplack.



Höger ringfinger  Höger tumme
Höger hand (ringfinger och tumme)



Vänster ringfinger Vänster tumme
Vänster hand (ringfinger och tumme)





Produkter:

Underlack: Sally Hansen Diamond Strength Färg: Brun (depend minlack nr 186)

Fashion Diva Brodway Nails Depend topplack


På en del datorer kommer inte texten upp när man håller musen över bilderna så jag skriver produktinformationen igen:

* Stärkande underlack: Saly Hansen Diamond Strength

* Färg: Brun (Depend minilack färg nr 186)

* Dekorer: Fashion Diva Brodway Nails

* Överlack: Depend topplack


Naglar :)

Eftersom att jag tycker det e jättekul att fixa till o dekorera mina egna, och ibland andras, naglar så t'nkte jag att jag lika gärna kunde skapa en egen kategori till det och lägga ut lite bilder på olika nageldekorationer, samt vilka produkter jag använder.

Jag är inte utbildad nagelskulptör, utan fixar bara för skojjs skull :)

Det är svårt att fota naglar så att det blir bra. Fotar man med blixt speglar sig topplacket i blixten och fotar man utan blixt så blir det lätt suddigt. Ofta när man fotar sina egna naglar blir det även odimitionellt. Men ni får ta det för vad det är och har ni några synpunkter, kommentera gärna :)

Hot ... or not ...!

Nej, det finns absolut ingenting hot med denhär klädseln, och vädret är inte så hot heller för den delen. Under kvällspromenaden med Ronja idag så såg både hon och jag ut som två snömonster ett tag. Jag hann aldrig ta ngn bild när det var som värst eftersom att snön ändå smälte ganska fort.

Jaja, hot klädsel eller inte, hursom helst så frös jag inte det är väl huvudsaken i detta aprilväder.

Klädd för promenad

Aprilväder!

Kom precis hem från bagarmossen där jag har tränat hund i ca 45min utomhus. Väder: snöar. Stora vita flingor singlade ner hela tiden. Varken hunden, matte eller jag var så förtjusta men vi körde på hela passet ute ändå.

Kom precis hem till Ronja som ska ut nu snart. Typiskt att det blev blött igen när hon badade igår. Det var likadant förra gången vi badad henne, då kom det snö igen dagen efter. Nästa gång det blir varmt och torrt får hon gå smutsig :P  

Med lite tur ...

... så kommer jag hinna färdigt med allt till 14/5 och kunna få diplom under examenshelgen, om jag klarar teoretiska o praktiska provet, så jag behöver nog mer än lite tur.


Men å andra sidan, när i studiesammanhang hade jag tur senast?? Böcker har inte gått att få tag på och kontaktpersoner tycks försvinna spårlöst ...

Men någon gång måste det vända, eller ...?


Ronja badad :)

Så fick Ronja sitt (av oss människor) efterlängtade bad. Idag kl 17.00 efter eftermiddagspromenaden bar jag ner henne i badkaret, och en och en halv timme senare hade hon badat, blivit igenomborstad och fått klorna klippta.

Resultat:

Ronja nybadad

Kurstillfälle 4/7 :D

Nu har jag haft mer än halva kursen, en av mina två projekt-kurser :D Har suttit hela kvällen och skrivit träningsdagboken till den.

Nu ska jag sova
God Natt!

Träningsvärk ...

Jag har kommit fram till att jag rider för sällan. Först tre veckors uppehåll, sedan ridning en gång, sedan fem veckors uppehåll, och sedan ridning i förrgår. O igår blev det ju dubbelpass då jag red även på handikappslektionen :P 

Nee, nu måste jag sätta igång o plugga ...  

Familjehund

Nu har Ronja blivit registrerad på http://familjehund.se/linlandsmissronja

Det blev linlandsmissronja, hela hennes kennelnamn, i slutet av adressen eftersom att ronja såklart redan fanns. Klicka gärna på länken o titta på bilderna o läs hennes blogg där jag skriver, eller försöker skriva, ur hennes synvinkel. Docl måste du vara inloggad för att kunna rösta på henne.

Box-fel ...

På grund av jag fick för mig att stänga av boxen under travsändningen för att det inte gick att se inspelade program parallellt som den spelade in travet (vilket det brukar gå att göra i vanliga fall), så ramlade hela den tidigare travinspelningen, med olympiatravet bort och boxen började spela in igen kl 16.02 d.v.s. lååångt efter olympiatravet. :@

Den förra boxen vi hade (av samma märke) avbröt, men radderade inte en pågående inspelning och därför tänkte jag att det skulle gå om jag stände av den mellan loppen.

Har nu tillbringat senaste halvtimmen med att läsa igenom hela live-rapporten från sändningen, får se loppet ikväll i sammandraget av v75, för nu fungerar boxen som vanligt *suck*

Rodeo-skogs-ritt + B-ponny-aktivering

Idag kom jag ialla fall till stallet, första gången på 4 veckor. Idag är det lördag vecka 15.

vecka 14: avbokade jag då familjen var i Spanien och jag var ensam hemma med Sussi
vecka 13: påsklov-ingen ridning
vecka 12: födelsedagsfest för mormor
vecka 13: var jag i stallet sist och red Konjak

Idag var det uteritt första gången på terminen. Jag hade Debbie, en fuxfärgad C-ponny, som jag tidigare inte har ridit, och det började inte bra då ngn fick för sig att skaka av mattan framför ingången till ridhuset (mattan brukar vara gömd under sanden) så hästarna blev rädda.

Väl ute hade hästarna minst sagt vårkänslor då det sprallades både längre fram och längre bak i ledet. En av hästarna i mitten av ledet var dessutom stänkrädd så när hästen framför snubblade eller tog ett hjälpsteg (eller i trav och galopp) så blev han rädd. Debbie skötte sig fram tills vi skulle galoppera, eller fram till hon själv tyckte att det var dags att galoppera. Då kunde hon lägga in tre bocksprång på rad.

Frida (ridläraren) frågade om jag ville byta häst (till saken hör att det var första gången som jag satt på Debbie över huvud taget), och jag tackade glatt ja och fortsatte skogsturen på Mint, skimmelfärgad new forest.

Hem till stallet kom vi tillslut utan ngn avramling, även om det var nära ett par gånger, inte bara för mig.

Hon som jag leder på handikappen hade avbokat idag, men jag stannade och skulle leda Hagge. Då hans ryttare inte kom hoppade jag själv upp på honom och lät honom springa av sig lite till eftermiddagens ridlekis-lektioner. Hagge är en B-ponny på typ 20år, men han om man bortser från hans ibland lite stapplande gångstil i skritt så skulle han lika gärna kunna vara tio år yngre.

När jag kom hem och skulle se inspelningen från V75 och Olympiatravet så fungerade inte tv-boxen ... en hint till att man kanske borde plugga istället?
Ska göra ett försök o stänga av den o se om den skärper sig ...  

Långpromenad med aktivering vid drevviken

För ett tag sedan kom jag hem från en långpromenad med Ronja. Tänkte ta en promenad genom skogen, men var samtidigt inte riktigt taggad på det så jag vek av och genade genom skogen till dreviken, så stannade vi där ett tag och körde lite aktiveringsövningar.

Drevviken 16/4

På vägen dit upptäckte Ronja en groda, tyvärr var jag inte snabb nog så jag kunde få med Ronja på bilden men hon var framme och nosade innan jag såg att det var en groda där.

Groda :)

Ronja rullar sig i gräset:

Ronja rullar Ronja rullar :) Ronja rullar :))


Aktivering nere vid sjön:

Ronja balanserar på en stock Ronja balanserar på stock

Ronja försöker nå godisbiten Ronja försöker nå godisbiten

För att få tag på godisbiten kommer Ronja snart på att man kan klättra upp på stenen från andra hållet Upp på första stenen ... ... och sedan upp på nästa för att nå godisbiten

Efter promenaden blev det full fart med aktiveringsbollen hemma för att få tag på middagen. Nu ligger hon och vilar i sin korg, trött, mätt och rastad.

Middag i aktiveringsbollen

Trött, mätt och rastad


cykeltur i ösregn

Strax innan halv elva i förmiddags slängde jag mig på cykeln för att ta mig till skogås c, till tandläkaren som jag hade tid till kl 10.45. När jag kom ut genom dörren insåg jag att det hade börjat ösregna, men bussen som jag skulle tagit om jag vetat om vädret tidigare gick 10.20 så det var försent att ändra sig.

Jag kom fram 10.40, genomblöt men fram kom jag. In till tandläkaren och ut drygt en kvart (?) senare. Inga hål =D Fantastiskt med tanke på min godiskonsumtion. Nu hade det för övrigt slutat regna och solen sken :)

Lunch efteråt blev en korv i centrum innan jag cyklade till hundkaffét (utan hund) i skogås, Rickardsviksparken, och tog en våffla och kaffe till efterrätt.

Efter att ha ätit våfflan cyklade jag hem till min egen hund och tittar nu på Dagens Rätt inför Olympiatravet i morn. Ska snart ta en prommis innan det börjar regna igen, det ser lite miistänkt ut på himlen. 

Snö igen till helgen??

Väderleksrapporten säger att det kan komma upp till 2dm snö i helgen ... ska det alsrig sluta..? Nu är det igenmulet o regnar, men hellre det än snö, nu när det börjar bli varmt. Dessutom ska alla ha bytt til sommardäck på sina bilar idag (16/4), så kommer det snö i morn eller på söndag så får typ alla körförbud :P

Under påskveckan (v. 13-v. 14) hände samma sak. Mamma, pappa och Elin var på Gran Canaria och Sussi bodde i huset med mig. Söndag vecka 13 (fjärde april) var det soligt och varmt och vi tog en långpromenad med Ronja på kvällen ner mot Dreviken, Sussi tog denhär bilden nere vid sjön:


4/4


Femte april tog hon denna bild över tomten:

5/4


Tack Mikkis!!

Tack så jättemycket Mikaela (mikkisa.blogg.se) för headerm!! =D

Aktiveringsprommis i solen

Efter lunch så fick Ronja äntligen sin efterlängtade långpromenad i solen. Vi var ute ca 45 min, och inspererad från "stress och aktiveringsdagarna" i skolan så avvek jag då och då från vägen och gick in i skogen för att hon skulle få söka godis på marken eller i träd och lösa problem.

Några bilder från promenaden:

Ronja söker frollic i trädet Ronja söker frolicbitar i gräset Lite inkallningsträning under promenaden Det svagt oranga innom den röda ringen är frolicbiten som Ronja skulle fundera ut hur hon skulle få tag på. På bilden är hon på väg att klättra upp för att nå den

Efter promenaden fortsatte aktiveringstemat då middagen serverades i aktiveringsbollen

Middag i aktiveringsbollenMiddag i aktiveringsbollen

Ronja solar

Medan jag har suttit och pluggat hela förmiddagen, och slutfört rasspecialen om dvärgschnauzern så har Ronja tillbringat förmiddagen i solen:

Ronja solar


Äntligen ...

Fick ju aldrig min förra blogg att fungera, så jag bestämde mig för att starta en helt ny blogg för att slippa allt strul med den gamla. Det tog tod att komma på ett bloggnamn som jag ville ha. Tyckte dock om tanken att ha något lite emotsägelsefullt. 

Att någonting är "nästan exakt" använder man ju faktiskt i talspråk, eller i alla fall gör jag det då och då. Men kan något verkligen vara nästan exakt egentligen?

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0